Топ новостей


Сейчас на сайте


Сейчас на сайте:
Пользователей: 0
Отсутствуют.
Роботов: 1
Yandex
Гостей: 16
Всех: 17

Наши именинники


Именинников сегодня нет

На Дніпропетровщині сміття перероблятимуть в енергію

16-09-2015, 10:06
На Дніпропетровщині сміття перероблятимуть в енергію Екологічно безпечний завод з переробки побутових відходів на енергію планують збудувати у Дніпропетровську шведські інвестори. Підприємство потужністю 100 МВт зможе забезпечити теплом та гарячою водою великий житловий масив. А ще – дозволить ліквідувати всі сміттєзвалища в обласному центрі. Вартість розробки проекту та початкового етапу будівництва сягатиме 120 млн. дол.

Дніпропетровщина зацікавлена в залученні європейського досвіду у галузі альтернативної енергетики. «Дніпропетровщина – густонаселена область та промисловий лідер України. Перед нами постають питання забезпечення енергетичної та екологічної безпеки. Будівництво заводу з виробництва енергії з побутових відходів - оптимальне рішення для нашого регіону», - сказав Володимир Пруцаков.

Допомогти Дніпропетровщині впровадити таку технологію збирається шведська компанія «ЕкоЕнерджі». Її віце-президент Петер Ліндтх повідомив, що організація має більш ніж 50-річний досвід з реалізації подібних проектів.

За словами експертів, завод виконуватиме функції трьох «е»: екологія, економіка, енергетика. З одного боку, підприємство повністю очистить місто від сміття, з іншого - вироблятиме тепло та електроенергію. А ще - це економічно вигідно. На рік Дніпропетровськ зможе зекономити 100 млн. кубів газу.

Найближчим часом шведська сторона працюватиме нед техніко-економічним обґрунтування проекту. Інвестиційний центр при Дніпропетровській ОДА вже запропонував для будівництва заводу три майданчики. Планується, що підприємство з’явиться в області за три роки. Там працюватимуть близько 200 людей.


Обсудить на форуме (0)


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.


www.vdn.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Голосование


Какую воду Вы пьете?

Фильтрованную
Бутилированную
Какую придется