Топ новостей


Сейчас на сайте


Сейчас на сайте:
Пользователей: 0
Отсутствуют.
Роботов: 1
Yandex
Гостей: 3
Всех: 4

Наши именинники


Именинников сегодня нет

Ніч у музеї

12-05-2015, 12:30
Ніч у музеїУ Дніпропетровську в ніч з суботи на неділю (з 16.05.2015 на 17.05.2015) пройде загальноєвропейська акція «Ніч музеїв-2015». Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І. Яворницького та Дніпропетровський художній музей відкриють свої експозиції для відвідувачів вночі. Про це повідомили в департаменті культури, туризму, національностей та релігій Дніпропетровської облдержадміністрації.

В історичному музеї ім. Д.І.Яворницького можна буде побачити на власні очі скіфський обряд побратимства та козацький двобій, аристократичний бал та Катеринославщину на початку минулого сторіччя, перших зірок сінематографу та поетичні вечори 30-х років ХХ ст., будні війни та свято Перемоги. На маленьких відвідувачів чекає дитячий майданчик. Також на відвідувачів чекає запашна кава, майстер-класи, кінотеатр під відкритим небом, міні-виставки та багато іншого.

Разом з історичним музеєм ім. Д.І. Яворницького вночі атмосферу різних періодів історії нашого краю відтворять сучасні поети Дніпропетровська, Дніпропетровський педагогічний коледж та Дніпропетровський коледж культури і мистецтв, молодіжний театр «Камерна сцена» та багато інших.

У Дніпропетровському художньому музеї заходи відбуватимуться в «дві дії». Вночі можна буде ознайомитися з оновленою постійно діючою експозицією «Українське та російське мистецтво кінця XVII – початку ХХ століття» (ІІ поверх). В експозиції знову можна помилуватися творами видатних митців: І. Айвазовського, І. Шишкіна, І. Рєпіна, В. Маковського, М. Пимоненка, К. Костанді, П. Нілуса, С. Васильківського, М. Башкірцевої. Щопівгодини наукові співробітники будуть проводити оглядові екскурсії новою експозицією.

На ІІІ поверсі художнього музею на відвідувачів чекає кураторська екскурсія виставкою «На грані» та творча зустріч з художницею Анною Єгоровою. Представлені на виставці роботи з легкою іронією та сарказмом передають погляд майстра на проблеми сучасності й вічності. В творах Анни Єгорової, крім живописної техніки, використовуються елементи об’ємно-просторової композиції, що сприяє встановленню безпосереднього контакту глядача з героями картин.

Також Художній музей чекає гостей на виставці-концерті «Буденні справи Попелюшки», присвяченій всесвітньо відомій оперній співачці Чічелії Бартолі. Виставка-концерт «Буденні справи Попелюшки» - це ексклюзивна авторська екскурсія персональною виставкою живописних творів Олексія Вовка, що супроводжуватиметься концертом провідних солістів Дніпропетровського будинку органної та камерної музики, а також демонстрацією проекту дніпропетровського дизайнера Юлії Жук.


Обсудить на форуме (0)


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.


www.vdn.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Голосование


Какую сумму из собственных доходов Вы готовы в год тратить на благотворительность?

До 100 гривен
До $100
Считаю благотворительность глупой затеей
Не более $500
Не менее $500