Топ новостей


Сейчас на сайте


Сейчас на сайте:
Пользователей: 0
Отсутствуют.
Роботов: 1
Yandex
Гостей: 3
Всех: 4

Наши именинники


Именинников сегодня нет

У Дніпропетровську відкрили Меморіал загиблим учасникам АТО

21-04-2015, 10:17
У Дніпропетровську відкрили Меморіал загиблим учасникам АТОГранітний меморіал висотою майже 4 метри відкрили на Краснопільському кладовищі – саме тут захоронено майже 200 тимчасово невстановлених учасників АТО. Вшанувати пам’ять героїв прийшли керівництво області, побратими та родичі загиблих, духовенство, військові та просто небайдужі мешканці області.

«Ми зібралися для того, щоб вшанувати пам’ять тих людей, які до останньої хвилини життя боронили свою землю, боронили Україну, наш мир, наші родини, - зазначив заступник голови Дніпропетровської ОДА Святослав Олійник. – Життя кожного з цих людей – це приклад мужності, відданості, патріотизму, любові до України. Багато з них, нажаль, ще не встановлено. Наше завдання, щоб кожен загиблий боєць увійшов в історію нашої країни і це слугувало прикладом для нинішнього і наступного поколінь».

Ініціатор створення меморіалу - Володимир Нижник розповів, що ідея зробити пам’ятник на честь загиблих героїв з’явилася після трагедії під Іловайськом.
«Цей пам'ятник не зовсім традиційний – він має особливу форму та ніби обіймає загиблих. Крім того, він зроблений на підвищенні – так насипали кургани у козаків. Надалі ми плануємо поставити пам'ятники на могилу кожного героя. На даний момент близько 20 вже готові», - повідомив він.У Дніпропетровську відкрили Меморіал загиблим учасникам АТО

«Меморіал є тим місцем, до якого прийдуть та поклоняться батьки, побратими, друзі. Разом і пам’ять сильніша, і дух сильніший», - сказала vати загиблого воїна АТО Андрія Савчука - Галина Кузьменко.

Нагадаємо, що наразі на Краснопільському кладовищі м. Дніпропетровськ захоронено 173 тимчасово невстановлених учасників АТО. Це бійці з Дніпропетровської, Чернігівської, Львівської, Івано-Франківської, Полтавської та інших областей.

Загалом з початку проведення антитерористичної операції до відділів судово-медичної експертизи Дніпропетровської області надійшло 837 тіл. Після проведення судово-медичного дослідження було візуально упізнано більше половини, понад 129 солдатів ідентифіковано після аналізу ДНК.


Обсудить на форуме (0)


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.


www.vdn.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Голосование


Оцените функционал сайта

Лучший из городских сайтов
Неплохой функционал
Устраивает ... но ...
Встречал и получше
Совсем не понравился