Топ новостей


Сейчас на сайте


Сейчас на сайте:
Пользователей: 0
Отсутствуют.
Роботов: 1
Yandex
Гостей: 4
Всех: 5

Наши именинники


Именинников сегодня нет

Зменшення тиску на суб'єкти малого та середнього бізнесу

1-04-2015, 16:39
Зменшення тиску на суб'єкти малого та   середнього бізнесуВідбувся брифінг з обговорення питань зменшення тиску правоохоронних і контролюючих органів області на суб'єкти малого та середнього бізнесу.

Влітку 2014 року за ініціативою Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Дніпропетровській області проведено брифінг з обговорення питань зменшення тиску правоохоронних і контролюючих органів області на суб'єкти малого та середнього бізнесу.

Брифінг проводився начальником УДСБЕЗ ГУМВС в області Золотоношею О. В., його заступником - Лозняковим А. В., рядом керівників структурних підрозділів УДСБЕЗ. Були присутні голова Антикорупційної захисної ради Снісарь О. М., голова комітету боротьби з корупцією та організованою злочинністю Соколенко Г. В., голова правління Федерації організації роботодавців Дніпропетровщини - Сергеев В. В., керівники приватних підприємств та фізичні особи - підприємці міст Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Кривого Рогу.

Керівником Управління ДСБЕЗ відмічено, що дотримуючись курсу держави на створення найбільш сприятливих умов розвитку та діяльності середнього та малого бізнесу, працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю кількість проведених у поточному році перевірок комерційних підприємств, зменшено у тричі, та жодної не ініційовано безпосередньо ДСБЕЗ.

Із 35 проведених перевірок, у 23 перевірялися звернення до органів внутрішніх справ області громадян, установ, організацій, а 12 - були пов'язані з необхідністю виконання доручень слідчих органів.

Присутнім на брифінгу підприємцям та представникам ЗМІ повідомлено про результати розгляду скарг на дії працівників ДСБЕЗ. Зазначено, що із 27 скарг, які надійшли до управління, у 7 порушені питання законності втручанням у діяльність підприємців. У 5 випадках викладені відомості не підтвердилися, одна - направлена для прийняття рішення до органів прокуратури, за результатами розгляду ще одного звернення винні працівники притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

Особливу уваги присутніх звернуто на те. що начальником ГУМВС області В. А. Глуховерєю та начальником УДСБЕЗ О. В. Золотоношею, у липні 2014 року керівникам органів внутрішніх справ міст та районів області, а також підпорядкованим їм підрозділам ДСБЕЗ, направлено службовий документ про категоричну заборону призначення та проведення перевірок суб'єктів малого та середнього бізнесу, якщо це не пов'язано із передбаченими законодавством випадками,

У разі виникнення спірних ситуацій, підприємцям запропоновано звертатися до УДСБЕЗ ГУМВС за телефоном 745-04-40. Інформація приймається цілодобово.

Представникам громадськості та суб’єктів підприємництва також запропоновано надавати інформацію про випадки тиску на бізнес з боку інших контролюючих та дозвільних органів для припинення їх протиправних дій.

Наведено приклади ужитих службою ДСБЕЗ заходів з протидії вимаганню та отриманню незаконної вигоди корумпованими чиновниками. Працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю від початку 2014 року припинено 54 факти вимагання та отримання неправомірної вигоди. З кожного підприємця, у середньому, вимагалося по 13 тис. гривень за надання дозволів, погоджень, приховування виявлених порушень, а загальна сума коштів, які вимагалися посадовцями склала майже 737 тис. гривень.

Представники громадських об'єднань та комерційних підприємств підтвердили важливість розпочатого діалогу, реальність позитивних зрушень у протидії корупції, які можуть бути досягнуті спільними зусиллями. Присутні на брифінгу погодилися із пропозицією керівництва УДСБЕЗ проводити робочі зустрічі з підприємцями кожної третьої середи місяця.


Обсудить на форуме (0)


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.


www.vdn.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Голосование


Оцените функционал сайта

Лучший из городских сайтов
Неплохой функционал
Устраивает ... но ...
Встречал и получше
Совсем не понравился