Топ новостей


Сейчас на сайте


Сейчас на сайте:
Пользователей: 0
Отсутствуют.
Роботов: 1
Yandex
Гостей: 5
Всех: 6

Наши именинники


Именинников сегодня нет

Обережно – телефонні шахраї!

13-10-2014, 15:47
Обережно – телефонні шахраї!Обережно – телефонні шахраї!

Незважаючи на постійне інформування мешканців району та області у засобах масової інформації про найпоширеніші схеми телефонних шахрайств, таких випадків менше не стає. Ще раз нагадуємо, як потрібно діяти, щоб не стати жертвою нечистих на руку людей.

Схема шахрайства проста, але вирішальними є фактори несподіванки та гра на емоціях потерпілого.

Шахраї дзвонять вам на мобільний, як правило, увечері або вночі (номер набирають найчастіше наздогад). Якщо відповідає жінка, починається словесна атака. Питають, чи є син (чоловік, внук), якщо відповідь позитивна, то «голос» повідомляє, що він затриманий працівниками міліції або потрапив в яку-небудь біду (сюжет може бути найрізноманітніший).
Якщо жінка починає нервувати, розпитувати подробиці, шахрай тріумфує - жертва «на гачку». Аферисти - хороші психологи, не дають людині вийти зі стресової ситуації, ведуть діалог так, що потерпілі погоджуються допомогти родичеві і слухняно виконують поради «доброго» посередника. Інколи шахраї просять не відключати телефон, щоб позбавити людей можливості передзвонити родичам і з'ясувати справжню картину. А інколи міняють голос і представляються родичами.

Мета одна – виманити з вас гроші, які ви повинні, «рятуючи» родича, переказати на певний банківський розрахунок або перевести на названу шахраями сім-карту.

Щоб не стати жертвою таких шахраїв, треба слідувати наступним правилам:
1. Перш за все, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів.
2. У таких випадках ніколи не називайте своїх близьких на ім’я. Попросіть людину, яка представилася працівником міліції, назвати прізвище, ім'я, по батькові і дату народження затриманого родича. Практично в 100 відсотках випадків такою інформацією злочинці не володіють і ваш номер набрали шляхом випадкового набору.
3. Уточніть, в якому саме відділі міліції знаходиться ваш син або родич, після чого передзвоніть в міліцію (телефон чергової частини «102») і перевірте інформацію, що є у вас.
4. Спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.


Якщо ви або ваші знайомі все ж потрапили у ситуацію, коли незнайомі люди, представляючись міліціонерами, вимагають у вас гроші за вирішення яких-небудь питань, негайно дзвоніть у міліцію за телефонами чергової частини Верхньодніпровського РВ – 102, (05658) 6-06-02, 068-874-36-30, 099-265-10-15.


Т.в.о. начальника Верхньодніпровського РВ
Зінчук А.М.


Обсудить на форуме (0)


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.


www.vdn.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Голосование


Оцените функционал сайта

Лучший из городских сайтов
Неплохой функционал
Устраивает ... но ...
Встречал и получше
Совсем не понравился