Топ новостей


Сейчас на сайте


Сейчас на сайте:
Пользователей: 0
Отсутствуют.
Роботов: 0
Отсутствуют.
Гостей: 3
Всех: 3

Наши именинники


Именинников сегодня нет

Обережно - шахрайства в мережі Інтернет

6-02-2014, 10:59
Обережно - шахрайства в мережі Інтернет
До яких тільки хитрощів не вдаються зловмисники, щоб збагатитися за рахунок легковажних громадян. Завдяки постійним нагадуванням міліції, більша частина населення вже ознайомлена зі схемою «ваш син потрапив в міліцію і за непритягнення його до кримінальної відповідальності потрібно перевести певну суму грошей». Тож зловмисники вдаються до більш хитромудрих видів шахрайств, пов’язаних з банківськими картками.

Останнім часом такі шахрайства набувають все більшої поширеності на території області.

Шахраї працюють по такій схемі:

Громадяни розміщують в мережі Інтернет оголошення про продаж речей. Покупець - шахрай зацікавлюється товаром та запропоновує перевести гроші продавцеві через банкомат на картку. Але згодом продавцю телефонує інша людина, яка представляється працівником банку та розповідає, що покупець таки переказав кошти і для їх отримання потрібно здійснити деякі дії з банкоматом та набрати певну комбінацію цифр. За вказівками нібито працівника банку громадяни переводять на рахунок шахрая не одну тисячу гривень.

Також в області продовжуються випадки шахрайств, де громадяни віддають гроші зловмисникам за непритягнення родичів до кримінальної відповідальності.

За такими фактами до Єдиного реєстру досудових розслідувань міліцією вносяться відомості за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до 240 годин, або виправних робіт на строк до 2-х років, або обмеження волі на строк до 2-х років.

Щоб не стати жертвою телефонних шахраїв, треба слідувати наступним правилам:

1. Спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.
2. Уточніть, в якому саме відділі міліції знаходиться ваш син або родич, після чого передзвоніть в міліцію (телефон чергової частини «102») і перевірте інформацію, що є у вас.


Якщо ви або ваші знайомі все ж потрапили у ситуацію, коли незнайомі люди, представляючись міліціонерами, вимагають у вас гроші за вирішення яких-небудь питань, негайно дзвоніть у міліцію.

Правила, яких треба дотримуватись, щоб не позбутися заощаджень з
банківських карток:


- не повідомляйте інформацію про платіжну картку або картковий рахунок, наприклад ПІН-код, паролі доступу до рахунків, термін дії платіжної картки, кредитні ліміти, персональні дані тощо.
- для оплати товарів (послуг) через мережу Інтернет використовуйте окрему платіжну картку з граничним лімітом, яка передбачена тільки для цього та не дає змоги здійснювати з її використанням операції в торговельній мережі та зняття готівки.
- використовуйте сайти тільки відомих і перевірених Інтернет-магазинів.

Шановні мешканці Верхньодніпровського району!

Будьте обережні! Не довіряйте незнайомим людям, особливо, коли це стосується передачі або переводу грошових коштів. Якщо Ви стали об’єктом злочинних посягань або стали свідком будь-якого злочинного посягання звертайтеся у дільничні пункти міліції у дні прийому громадян дільничним інспектором міліції:

Вівторок з 9.00 до 11.00
Четвер згідно графіку по територіальним громадам
Субота з 10.00 до 13.00

або за телефоном чергової частини Верхньодніпровського РВ – 102,(05658) 6-06-02.

Начальник Верхньодніпровського РВ
Лушпай І.М.


Обсудить на форуме (0)


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.


www.vdn.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Голосование


Стремитесь ли Вы питаться исключительно органическими продуктами, которые не содержат генетически модифицированных организмов и искусственных добавок?

Да, но не всегда получается
Ем все, состав меня не заботит
Никогда не думал(а) о составе продуктов